אדום עולה

עגבניות באדנית – את/ה יודע/ת איפה זה מתחיל, אין לך מושג איך זה ייגמר?! ככה זה כשמתחילים עם גידול עגבניות באדנית, זה די ברור שמיד מתמכרים לעניין. ה'מתכון' הבא מיועד לעצלנים ולחסרי הסבלנות (כמוני) שבא להם להרגיש 'חקלאים'.

עוד רגע גם לכם יהיה כזה

לאלו מכם העוסקים ב"חקר הגרעין" 🙂 יהיה זה מרגש לגדל עגבניות או ירקות בכלל משלב הזרע. אישית אני מעדיף שמתן ממשתלת ירוק יטרח על טיפוח השתילים משלב הזרע ואני כהרגלי אבוא לקחת ממנו שתיל בוגר, מחונך ומאולף. אני פחות אוהב לגדל משלב הזרע. בינינו, אני גם די גרוע בזה, בהזדמנות ארכיב על כישלונותיי הירוקים 🙂

 

 

רכיבי המתכון

חיבה יתרה לצבע האדום, אופטימיות חסרת פשרות ותכניות לגידול ירקות קיץ נוספים במרפסת, רמז לבאות… ועד אז להלן הרכיבים.

1 שתיל עגבניות שרי

1 מיכל שתילה / אדנית/ כד בנפח 15 ליטר לפחות ובעומק מינימלי של 25 ס"מ.

1 שק תערובת שתילה לעציצים.

1 שק הומוס ו 3 פיתות לניגוב (סתם נו…)

4 ספלי טוף גס.

1 כף שתילה.

1 מזמרה אדומה – כי זה מצטלם טוב.

1 "תנור" בתצורת מרפסת הפונה לכיוונים דרום – מזרח ומערב בלבד. לצערי הצפונים ביניכם יתקשו להגיע להישגים במתכון זה.

2 חופנים של רסק עץ (ממש לא חובה, זו רק המלצת השף).

1 משפך ידני.

כמות השתילים שבתמונה היא רק כדי להרשים אתכם – בסוף נשתמש רק באחד, היתר מיועדים לפוסט אחר.

 

 

אופן ההכנה

מסדרים את הרכיבים יפה כפי שאני עשיתי בתמונה למעלה, כי בלי זה המתכון לא יצליח 🙂

מניחים בתחתית העציץ / אדנית / כד שכבת טוף גס למניעת סתימה אפשרית בעתיד של חורי הניקוז של הכד / אדנית ע"י השורשים ושיפור הניקוז.

יוצקים לתוך הכד את תערובת השתילה ומוסיפים לה הומוס ביחס של 5%.

מרטיבים מעט את תערובת השתילה ומערבבים היטב.

שותלים את שתיל העגבניות במרכז הכד.

עגבניה ממעוף הציפור

משקים, או בעצם מציפים טוב טוב ובאופן אחיד את סביבת השתיל, עד יציאת מים מלאה מתחתית הכד ועוצרים.

אם בחרתם לעשות שימוש ב 2 חופני רסק העץ, חפו את תערובת השתילה וסביב השתיל הצעיר בזהירות.

נחים – דאגו להפסקה, בכל זאת נקרעתם על הביצוע המורכב.

השקיה ראשונית  עם משפך, תנו השקיה טובה ושטיפה עד שתראו מים יוצאים מתחתית הכד וכשזה קורה, פשוט תעצרו.

 

לאחר אפיה

חשוב, מקמו את כד העגבניות שלכם במקום מוגן מרוחות. הקפידו על מינימום 1/2 יום שמש ישירה ועדיף בסמוך לקיר או מעקה, כי בהמשך, עם התפתחות שיח העגבניות תצטרכו לבנות / לקנות מתקן הדליה.

מבטיח לעדכן על ההתפתחות

השקית המשך,

שימו לב לתרגול הבא, או בעצם הנחיה. השקו רק לאחר שתערובת השתילה נמצאת ברמת לחות נמוכה. כלומר כמעט יבשה, מלחיץ אתכם? אז מה.

תעקבו אחריי… השקיה טובה ושטיפה עד שהמים נראים יוצאים מתחתית הכד ועצירה. חוזרים להשקות באותה הצורה רק לאחר ש'ייבשתם' מעט את תערובת השתילה. השקו רק כשצריך ולא כשבא לכם. לא ברור לכם מתי צריך? דחפו אצבע מבעד לשכבת רסק העץ (במידה ועשיתם בה שימוש) והרגישו. רטוב? דלגו יום נוסף, עדיין רטוב? המשיכו לדלג עד שיעלה צורך אמתי להשקות.

למשקים עם טפטפות – מקמו את הטפטפות במרחק 10 ס"מ לפחות מהשתיל.

טיפול המשך – הוספה והצנעת חופן הומוס אחת לחודש, חודש וחצי.

למה רסק עץ? – מראה יפה והפחתת אידוי מים.

מילה טובה – הידע, הנסיון, ההומוס, השתילים והמידע הם פרי ידיו של איש וחבר יקר ואהוב, מתן פאינס – משתלת ירוק אשר במושב בני ציון. ומי שטרם פגש אותו ואת מעשה ידיו, פשוט מפסיד.

רשימת ירקות נוספים המתאימים לגידול במרפסת, תוכלו למצוא במאמר הבא.

מוזמנים לשתף עם חובבי עגבניות, אדניות ומרפסות 🙂

תגיות: , , , ,
שתפו

אייל מליון

“ הנדסאי אדריכלות נוף, חובב צמחיה מושבע עם ניסיון של למעלה מ 23 שנים בייעוץ תכנון ובנית מאות גינות בארץ ובחו'ל. כיזם סדרתי ואופטימי חסר תקנה המגשים חלומות לאחרונה בחרתי להגשים חלום נוסף המשלב חיבה עצומה לכתיבה ולידע בתחום עציצים ואדניות, או אם תרצו גינון במרפסות. טוב וגם, מייסד אתר www.handprunig.com, וחברת GrowEat. מדריך מתנדב עם קבוצות נוער בסיכון ובלילה סופר צמחים כדי להירדם”

השאירו תגובה

*דואר האלקטרוני לא יפורסם. יש למלא את השדות של השם ודואר אלקטרוני על מנת להגיב.