מהו הסדר הנכון להרכבת מערכת השקיה?
בפוסט הזה בחרתי לא לעסוק באיך להרכיב מערכת השקיה, אלה להתמקד בסדר הרכבת הרכיבים. רבים מכם שואלים אותי מה בא לפני? ווסת לחץ או מסנן? על הכל עניתי כאן, זה די פשוט.
יש לכם נקודת מים? יופי, 99% מהדרך לגינת מרפסת משגשגת עשינו.
לפני הכל – יש מערכות השקיה שכבר מגיעות עם הרכיבים שאציין מיד, ישנן מערכות השקיה שמגיעות רק עם חלק מהרכיבים, ויש כאלו שעליכם להרכיב אחד אחד מאפס. כפי שכתבתי בהתחלה, אני לא מתכוון לגעת בסוג הרכיבים אלה רק בסדר ההתקנה. בסוף המאמר אפנה אתכם לקישור המכיל את הרכיבים הללו.
מערכת השקיה
אביזר ראשון
מיד אחרי נקודת המים אמור להגיע מפצל – לפני שאסביר מהו מפצל?! אסביר למה זו הנקודה שחשוב להתקין אותו.
הנקודה ממנה יוצאים המים אמורה לשרת אתכם פעמיים (אלה אם כן אתם בעלי שתי נקודות מים במרפסת ואז אני מסיר בפניכם את הכובע). פעם אחת עבור צרכים שוטפים ורגילים במרפסת. פעם שנייה עבור השקית האדניות.
שנתקדם?
מערכת השקיה
אביזר שני
ברז / ברזון – מיקומו הוא מיד אחרי המפצל כדי לאפשר לכם לסגור ולהשבית את מערכת ההשקיה בעת הצורך מבלי לנטרל את חלקו השני של המפצל שאחראי לשטיפת הרצפות, תריסים ושכנים מפריעים.
אביזר שלישי
ווסת לחץ – קיימות 2 אפשרויות למקם אותו במערכת ההשקיה:
- להתקין אותו לפני הברז החשמלי (זה שמקבל פקודה לפתוח את המים). יש בכך המון מן ההיגיון. ווסת הלחץ בעצם "מגן" על יתר רכיבי מערכת ההשקיה מפני האפשרות של מעבר מים בלחץ גבוה.
- להתקין אותו מיד אחרי הברז החשמלי כדי למנוע 'תעופת' מחברים מצינור הטפטוף או טפטפות או שניהם.
אביזר רביעי
מסנן – תפקידו לעמוד כסכר בין הנקודה ממנה יוצאים מים לבין כלל מערכת ההשקיה. תפקיד למנוע סתימות בברז ההשקיה החשמלי, סתימות בטפטפות ועוד.. תמיד תרכיבו את המסנן אחרי ברזון המים.
ברז חשמלי – זה שמקבל פקודה ממחשב ההשקיה ומאפשר למים לצאת לכיוון האדניות, הוא גם אחראי על סגירת המים כמובן. בתמונה הבאה במקרה תוכלו לראות דוגמה ל מחשב השקיה המשלב בתוכו את הברז החשמלי.
ווסת לחץ – אם בחרתם באפשרות הזו (2), אזי הוא יגיע מיד אחרי המחשב ותפקידו למנוע תעופת מחברים בצינור הטפטוף או טפטפות או שניהם.
לסיכום הנה שתי האפשרויות:
- מפצל > ברזון > ווסת לחץ> מסנן > ברז/מחשב
- מפצל > ברזון > מסנן > ברז/מחשב> ווסת חלץ
בקישור הבא תמצאו סקירה של מחשבי השקיה והפעם תמונות של כלל הרכיבים עם אופציה להזמין ולרכוש בהנחה
6 מחשבות על “סדר הרכבת מערכת השקיה”
שלום, במערכת שלי 6 ברזים חשמליים. 4 לממטרות ו 2 לטפטפות. מפחית הלחץ נמצא לפני ברזי הטפטפות.
לברזי הממטרות אין מפחית לחץ.
לחץ המים אצלנו בשיבר הראשי כ 3 אטמוספרות.
שאלתי הינה האם אני חייב לשים מפחית לחץ לפני הברזים האחרים אם בכוונתי להפוך את קווי המים שיוצאים מהם לקווים לטפטפות במקום לממטרות (מתזים).
במילים אחרות, האם ברזים חשמליים וטפטפות אינם עומדים בלחץ של 3 אטמוספרות? אני מדבר על צינור טפטוף חום שמובנות בו טפטפות כל 30 ס״מ
תודה
שאול יקר,
איני הכתובת לשאלתך
תחום העיסוק וההתמחות שלי הוא גינון במרפסות. מערכות שונות בתכלית מגינות קרקע 🙂
צר לי שאין ביכולתי לעזור
תודה
דווקא את הברז הראשי\ שיבר הייתי שם ראשון, ומיד אחריו את השאר, בדיוק מהסיבה שכתבת. אם תהיה בעיה במפצל, אני לא צריך להשבית את כל הבית.
לגבי מה הבא בתור – קודם כל מסנן, ואח"כ את כל השאר (בתנאי שהמפחית לפני המברזים החשמליים).
הערה נכונה ותודה על כך.
אגב הייתי שמח אם ל פניה היה נלווה שם 🙂 עגכעכ?
הי, תודה על ההסבר המפורט. אבל למה בעצם לא כדאי לשים את מפחית הלחץ לפני הברז החשמלי?
במקרה שלי יש מסנן אחד, מפצל, שני ברזים חשמליים. חיבור מפחית הלחץ לפני המפצל ידרוש רק אחד לעומת חיבור אחרי ברז החשמלי ידרוש שני מפחיתי לחץ. אשמח לחוות דעתך. תודה.
הי אלון,
הארה והערה מעולה ותודה על כך. צודק 100% – בהחלט אפשרות ואף מומלצת ואני אתקן זאת במאמר.