איך להחליף תכולת עציץ למטפס
מבלי לפגוע בו?
המטפס שלכם גדל, טיפס, קשרתם והיכוונתם אותו, טיפחתם, השקעתם, ואז מגיע הרגע שבו לילד צפוף ב'חדר' (עציץ למי שטרם הבין). או שהכל תקין וסתם בא לכם לפרגן למטפס חדר גדול יותר.
הכל מתחיל מכם כמו תמיד, שאלות שאתם מעלים ואני מיד נרתם לכתיבת מאמר שלם וחפרני כתשובה. אז הנה מה ששירלי ששאלה וראו איך אני קושר זאת לנושא.
שאלתה של שירלי:
"המטפס המקסים הזה.. (שהיו אמורים להיות לו פרחים צהובים, אבל אין) הפתיע.. חייבת להחליף לו מיכל אבל מתה מפחד להרוג אותו. צריכה להוריד אותו מהקיר לפני??? מה השלבים??"
שירלי אני קורא אותך לסדר,
האם צריך בכלל להחליף עציץ למטפס?
שירלי יקרה, אני קורא אותך ואת כלל הקוראים חובבי הגינון לסדר! לא בכל פעם שמעט צפוף לצמח הוא דורש מיד החלפה. אם המטפס או כל צמח אחר היו נראים לא טוב, שזה בניגוד גמור למה שאת מציגה בתמונה למעלה, אזי היתי אומר "אוקי, לכו על זה".
אבל, במקרה כמו זה, שהצמח נראה מ ע ו ל ה ! סימן שטוב לו ואז.. למה להחליף נוסחה מנצחת? ירד הלחץ? יופי, אפשר להתקדם? נהדר.
לסיכום סעיף 'האם צריך בכלל להחליץ עציץ למטפס' – נראה טוב? תניחו לצמח. נראה לא משהו? נעבור לפרק הבא.
פרק – איך להחליף עציץ למטפס
מבלי לפגוע בו?
שימו לב כמה זה פשוט קל ואפילו מזמין לבצע גם ללא סיבה :-). מכינים מיכל שתילה גדול יותר מראש, ממלאים אותו בתכולה חדשה וכו'…. וממקמים ליד המטפס הקיים.
לופתים ביד אחת את כל הגזעים (ראו מסומן בכתום), מרימים את המטפס מעל הרצפה עם העציץ, וביד השניה פשוט שולפים את עציץ הפלסטיק החוצה. כך תישארו עם מערכת שורשים באוויר (בלי לחץ הכל בסדר, תנשמו).
מכניסים תחת גוש השורשים את מיכל השתילה החדש, מוסיפים עוד מצע שתילה היכן שחסר, משקים כדי שמצע השתילה ייכנס לכל החריצים שהתמלאו, ובא למטפס גואל.
חגיגה לא? בלי גיזומים, בלי פירוק תשתיות טיפוס שבניתם ובלי חרדת הצמח 🙂
לסיום כמה קישורים מעניינים בנושא מטפסים,
טיפ – אם העציץ בו שתול המטפס שלכם גדול וכבד, כזה שלא ממש ניתן להניף אותו בקלילות, תתחילו לחפור סביב מערכת השורשים ונסו להוציא את גוש השורשים מתוך העציץ הקיים עם כמה שיותר שורשים. הפעולה אותה פעולה, רק לא לפגוע בחיצוניות ובתשתית היפה שבניתם.
תהנו,
אייל