מאיזה גיל עץ פרי נותן פרי?
בהתחלה חשבתי ליצור טבלה 🙂 סוג עץ פרי ומאיזה גיל ייתן פרי, ואז חשבתי לעצמי.. למה להסתבך ולסבך? אז קבלו את התשובה הכי פשוטה וברורה שניתן לקבל (לדעתי) בעניין הזה, ואתחיל איך לא? מפיזור טעות מובנית שקיימת אצל רובינו חובבי הגינון באשר הם.
אין קשר – אני חוזר, אין קשר בין גודל עץ פרי לעובדה שהוא נותן פרי… רוצה לומר?! טעות לחשוב שעצי פרי יניבו פרי רק כאשר יגיעו לגודל מסוים. אין קשר בין גודל העץ ל יש או אין פרי, ניתן לקבל פרי על עצים קטנטני נוף וגובה,
אם עד היום וויתרתם על חלום של עץ פרי אצלכם במרפסת כי "אין לנו מספיק מקום לעץ פרי גודל כי רק עץ גדול יניב פרי" פספסתם וחבל 🙂
אבל, התעודדו, מהיום אתם מבינים דבר חדש ואתם מוזמנים לצאת למסע רכש עצי פרי למרפסת
טוב אז מאיזה גיל עץ פרי ייתן פרי?
בגדול פחות או יותר החל מגיל שנתיים.. בערך.
כל עץ? כן כל עץ… למעט אולי עצים ש אינם מורכבים או באלו ש ההרכבה שלהם היא לא מהזן האיכותי. אני לא מתכוון להעמיק כאן בנושא הרכבות, יש מומחים ממני בתחום, למען האמת מעולם לא הרכבתי 🙂 חוץ מלעשות שקמח לבנות שלי שהיו קטנות לפני המון שנים…
מתי זה יצליח פחות? כאשר שותלים,
- עצים שלא עברו הרכבה איכותית או שלא יניבו פרי בכלל או שייקחו להם יותר שנים עד ש…
- עצים שהתפתחו מ גרעינים, ייחורים וכו'.. כנ"ל אך עם סיכוי גבוה יותר שלא ייתנו כלום.
טיפ חשוב – גם כאשר העץ שלכם נתן פרי אחרי שנתיים, כדאי לדלל את הפרי מיד כשמסתימת הפרחה ומתחילים להופיע "גולגולים" קטנים – או מה שנקרא בעגה המקצועית "פג". את הפגים כדאי לגזום ולהסיר מהעץ וככה העץ לא "יוחלש" וימשיך להתפתח, ומחזורי הפרי בעונות הבאות יהיו עשירים וטעימים יותר.
זה אולי נשמע ש'חבל' כבר יש פרי אז מה להוריד אותו? אז כן!!! הסרת הפרי תשפר את ההמשך. זה לא חובה, כדאי רק להבין המשמעויות לכאן או לכאן? בסופו של דבר אתם תחליטו…
במידה מסוימת פרי על עץ הוא סוג של 'מאט' התפתחות.
ומה קורה אם חלפו שנתיים או שלוש וטרם נראה פרי באופק? בסבירות גבוהה ש עניין ההרכבה אם אתם זוכרים, לא היה ברמה הגבוהה ולכן יש עיכוב או כלל לא.
אז מה עושים?
בפעם הבאה תקנו עצי פרי ממגדלים שזו התמחותם או תוודאו במשתלה שהיא דאגה להביא עצים ממגדלים שזו התמחותם. אין דבר מבאס יותר מעץ פרי שלא נותן פרי.
לסיום תזכורת אחרונה – אין קשר בין גודל העץ לתנובת הפרי.. אה כבר ציינתי זאת נכון, אבל בכל זאת שלא תשכחו. וכן, ניתן לגדל כמעט כל עץ פרי במרפסת.. מי אמר שצריך מיכל בגודל 500 ליטרים כדי שיהיה לכם עץ עם פירות עליו?
ועוד אחת – כמובן שישנם ענייני הפריה והאבקה וזכר ונקבה.. לא נכנס לזה כאן בכלל. הדגש הוא על ההבנה וצמצום הפערים בה.
אם אתם עומדים לקראת יצירת גינה במרפסת רוצים לקבל הערכת עלויות כדי לראות בפני אתם עומדים, לחצו על הקישור הבא ואוכל לסייע בכך.
שלכם
אייל
6 Responses
עץ הלימון נשתל לפני שנה ונתו רק לימון אחד מה הסיבה?
הי לבנה,
קשה לומר ללא תמונת העץ כולל המיכל בו הוא שתול ושלל נתונים כמו, באיזה מצע שתילה נשתל? ממי נרכש? האם ההרכבה בוצעה כראוי? גילו? ועוד ועוד..
צר לי כי לא אוכל לעזור
אייל
היי אייל, האם עץ לימון ננסי יכול לגדול במרפסת צפון מערבית? כרגע יש שמש אחהצ עד השקיעה.
בהמשך בשמש תפחת. תודה.
הי בר,
נעשה הפרדה 🙂
עץ לימון ננסי או לא ננסי, כלומר עצי פרי בכלל זקוקים לפחות ל 6 שעות שמש ישירה כדי לממש מלוא הפוטנציאל.
שמש ישירה אומר שמש משעה 11:00 עד 17:00 בימות הקיץ.
אם זה הנתון אצלך? נהדר
תודה על המידע!
למען שומרי הכשרות, אשמח לציין כי על פי ההלכה היהודית הפירות הצומחים בשלושת שנותיו הראשונות של העץ – אסורים באכילה (דין זה נקרא "ערלה"),
וגם בשנה הרביעית מותרים רק לאחר תהליך קצר מסויים.
תודה עבור המידע מאור