טוף – האם ניתן לשתול צמחים ישירות בתוכו?
עבור הצמחים זו לא ממש חגיגה בוודאי בהתחשב בעובדה שטיפוח וגידול צמחים בטוף, דורש השקיה תכופה או במילים אחרות מחזורי השקיה צפופים.
אם לצורך העניין בקרקע רגילה תשקו עץ אחת למס' ימים, אותו עץ השתול רק בטוף ידרוש מספר השקיות ביום כדי לפצות על האידוי ושחרור המים המהיר.
ומה לגבי דישון?
אז מה אתה מציע לעשות?
טוף ממלא לי כרגע את כל האדניות
1. להוציא ולפנות מתוך האדניות או הערוגות הבנויות טוף, להשאיר שכבה נמוכה שלא עולה על 3 עד 4 ס"מ ולמלא במצע שתילה את התכולה שרוקנתם.
2. לשתול צמחים עם הכלי עמם הגיעו מהמשתלה, אבל… לדאוג להסיר לחלוטין את תחתית העציץ ולנעוץ הטפטפות רק במצע השתילה הנמצא ממילא בעציץ אותו רכשתם. כך המים יתנהגו כפי שמצופה מהם במצע שתילה ולא יברחו משורשי הצמח כמו בטוף.
בגישה זו עדיף תמיד לשתול צמחים בעציצים גדולים החל מ 10 ליטרים ומעלה.
3. שתילה ישירות בטוף – במקרה שכזה, אם זו בחירתכם כמובן.
חשוב להקפיד שתהיה לכם מערכת השקיה ממוחשבת הכוללת חיבור למשאבת דישון כי לכמות המים והדשנים והמרווחים בין מחזור השקיה לבא אחריו יש משמעות גדולה במיוחד. לא משהו שתוכלו או תרצו לדאוג לו באופן ידני.
בנוסף, הקפידו ליצור סביב כל צמח 2 מעגלי טפטוף. מעגל אחד על מצע השתילה עמו הגיע הצמח מהמשתלה, מעגל שני יש למקם על הטוף עצמו ובמרחק של עד 10 ס"מ לכל היותר מגוש השורשים.
למה זה חשוב?
מעגל הטפטוף השני הוא המעגל שתפקידו להחדיר לחות לאיזור מעט יותר מרוחק מהשורשים של הצמח תוך כוונה לאלץ את שורשי הצמח לשלוח שלוחות שורשים לטווח גדול יותר.
טיפ סיום
לפני קבלת החלטה איזו דרך נכונה לכם, תוודאו שהרצפה תחת מילוי ה טוף אטומה ואין כל חשש לרטיבות עתידית אצלכם או אצל השכנים. תוודאו שמים מתנקזים ביעילות ובמהירות מהאדנית או הערוגה שמולאה בטוף.
בהצלחה