מתכון לאדנית תבלינים לבישול במרפסת
מתכון מהיר הכנה לאדנית צמחי תבלין המיועדים לבישול
סוג אדניות וכדים מתאימים
מלבנית שאורכה נע בין 60 ס"מ ל 80 ס"מ
עגולה בקוטר 40 עד 50 ס"מ
עומק מינימלי נדרש – 20 ס"מ
המצרכים
מצע שתילה מעולה בנפח של 30 ליטר
טוף דק
1 צמח מסוג זעתר בעציץ גודל 12
1 צמח מסוג בזיליקום בעציץ גודל 12
1 צמח מסוג תימין בעציץ גודל 12
1 צמח מסוג רוזמרין בעציץ גודל 12 (רוזמרין זקוף)
משפך שבקצהו מזלף
אופן הכנת המתכון
מרפדים את תחתית האדנית בטוף דק בשכבה שלא עולה על 2 ס"מ
יוצקים את מצע השתילה לתוך האדנית
מוסיפים את 4 צמחי התבלין כאשר סדר השתילה שלהם לא באמת משנה
איך לטפל?
תנאי תאורה – מתכון אדנית תבלינים לבישול במרפסת יתאים לתנאים התאורה הבאים,
שמש מלאה עד חצי צל
השקיה – מכאן ואילך אנא דאגו להשקות בצורה הבאה – השקו לכל אורך ורוחב האדנית עם המשפך ועצרו פעולת ההשקיה רק לאחר שזיהיתם שמים יוצאים מתחתית האדנית, לא לפני כן.
הפעם הבאה בה תשקו בדיוק באותה צורה תהיה רק לאחר שבדקתם שמצע השתילה התייבש בעומק, כלומר נעצו אצבע והרגישו כך:
לח?
דלגו עוד יום
ייבש?
השקו שוב באותה צורה, השקיה אחידה עם משפך לכל אורך ורוחב האדנית ועצירת השקיה רק לאחר שזיהיתם מים יוצאים מתחתית האדנית.
גיזום – הרגישו נוח לגזום את כל אחד מצמחי התבלין הללו בכל פעם שהם "עולים" אחד על השני או סתם מתארכים יותר מדי.
מתי זמן טוב לשתול? – עכשיו, כן כן עכשיו. מה השאלות האלו? כן גם בחורף.
בקישור הבא תמצאו כללים לגיזום נכון באופן כללי – שמרו עליהם
טיפים
את כל הצמחים שצויינו במתכון הנ"ל ניתן לגדל בעציץ משל עצמם – מתכון בהקשר זה מטרתו לגרום לכם ליצור תמהילים מעניינים ומרעננים.
לחצו על התמונה כאן למטה והצטרפו לקהילת 'מרפסות מעוררות השראה בישראל'
שם תוכלו להעלות כל שאלה בנוגע לגינת המרפסת שלכם.