מתכון לאדנית תבלינים לתה במרפסת
מתכון מהיר הכנה לאדנית צמחי תבלין המיועדים לתה
סוג אדניות וכדים מתאימים
מלבנית שאורכה נע בין 60 ס"מ ל 80 ס"מ
עגולה בקוטר 40 עד 50 ס"מ
עומק מינימלי נדרש – 20 ס"מ
האדניות שבתמונה יתאימו בול למתכון התבלינים!
המספרים הלבנים על גבי האדניות הינם מחירי האדניות. ניתן לרכוש אותן ועוד רבות בהנחה לקוראי האתר
כל הפרטים למימוש ההנחות תמצאו בקישור הבא
המצרכים
מצע שתילה מעולה בנפח של 30 ליטר
1 צמח מסוג נענע בעציץ גודל 12 (ישר לתוך כוס התה)
1 צמח מסוג מליסה בעציץ גודל 12 (מעולה לחליטה)
1 צמח מסוג לואיזה בעציץ גודל 12 (ישר לתוך כוס התה)
1 צמח מסוג זוטה לבנה בעציץ גודל 12 (מעולה לחליטה)
משפך שבקצהו מזלף
אופן הכנה
- מרפדים את תחתית האדנית בטוף דק בשכבה שלא עולה על 2 ס"מ
- יוצקים את מצע השתילה לתוך האדנית
- מוסיפים את 4 צמחי התבלין כאשר סדר השתילה שלהם לא באמת משנה
איך לטפל?
תנאי תאורה – מתכון אדנית תבלינים לתה במרפסת יתאים לתנאים התאורה הבאים,
שמש מלאה עד חצי צל
השקיה – מכאן ואילך אנא דאגו להשקות בצורה הבאה – השקו לכל אורך ורוחב האדנית עם המשפך ועצרו פעולת ההשקיה רק לאחר שזיהיתם שמים יוצאים מתחתית האדנית, לא לפני כן.
הפעם הבאה בה תשקו בדיוק באותה צורה תהיה רק לאחר שבדקתם שמצע השתילה התייבש בעומק, כלומר נעצו אצבע והרגישו כך:
לח? – דלגו עוד יום
ייבש? – השקו שוב באותה צורה, השקיה אחידה עם משפך לכל אורך ורוחב האדנית ועצירת השקיה רק לאחר שזיהיתם מים יוצאים מתחתית האדנית.
גיזום – הרגישו נוח לגזום את כל אחד מצמחי התבלין הללו בכל פעם שהם "עולים" אחד על השני או סתם מתארכים יותר מדי.
מתי זמן טוב לשתול? – עכשיו, כן כן עכשיו. מה השאלות האלו? כן גם בחורף.
בקישור הבא תמצאו כללים לגיזום נכון באופן כללי – שמרו עליהם
טיפים
ניתן לשנות או להוסיף צמחי תבלין נוספים אך לא יותר מ 4 באדנית או כד במידות הנ"ל
- שיבא (צימוח לגובה)
- עשב לימון (צימוח לגובה)
- מרווה (צימוח לגובה)
את כל הצמחים שצויינו במתכון הנ"ל ניתן לגדל בעציץ משל עצמם – מתכון בהקשר זה מטרתו לגרום לכם ליצור תמהילים מעניינים ומרעננים.