עצי פרי נשירים למרפסת
בוסתן עירוני
וידוי אישי – מכל עצי הפרי הקיימים, עצי הפרי הנשירים הם לטעמי היפים ביותר ובמיוחד כאשר הם 'עירומים' ללא עלווה ורק עמודי תפרחת בוקעים מהענפים המעוצים. האם ניתן לגדל עצי פרי נשירים במרפסת? האם ניתן להקים בוסתן בלב העיר? ברור שכן, אבל… האם אתם גם ערוכים לכך? בואו נבדוק.
עצי פרי נשירים למרפסת
אתגר עירוני מרחף
אני רק 'מניח' את זה כאן כדי שתוכלו להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטה האם חלום הבוסתן המרחף מתאים לכם, תופים…
אתגר 01 – גיאוגרפיה – אלו חובבי מנות קור גדושות ולכן נטיעת בוסתן במרחב גוש דן למשל זה איך לומר לא הסביבה הטבעית שלהם. מה שמוביל אותי לאתגר הבא,
אתגר 02 – תחזוקה – חלקם הלא מבוטל של עצי הפרי הנשירים, במיוחד כאשר הם שתולים באזור מרכז הארץ הופכים בחודשי הקיץ בן לילה למוקד עליה לרגל או מוקד ריחוף לכנף :-). כוונתי היא לגוון המזיקים, המעופפים ושאר הפרזיטים שייגרמו לעוגמת נפש ולא מעט שימוש בחומרי הדברה לסילוקם מהבוסתן, אם יש לכם הסבלנות והזמן לכך? GO GO GO.
אתגר 03 – פרי – הרי לשם כך התכנסנו. כדי לקבל פרי צריכה להתבצע האבקה וזו מתקיימת בעזרת מעופפים. באופן טבעי ככל שתעלו יותר בגובה ככה תאתגרו יותר את החרקים הטובים ואלו ייתקשו לטפס ולהתארח אצלכם במרפסת. זה כמובן משתנה מאזור לאזור וגובה לגובה וכבר ראיתי פרי על עץ נשיר בקומה 20 אבל קחו בחשבון.
אתגר 04 – נשירה – פעם בשנה ייתקבל מופע מרהיב של נשירת עלים על רצפת המרפסת. אם אתם מאלו שזה מפריע להם או לא זה כבר עניין אישי.
אתגר 05 – גודל מיכל – מניח שתפגשו את האימרה הזו שלי כמעט בכל מאמר שני באתר, עץ הוא עץ והוא זקוק למרחב התפתחות. אז אם אתם עומדים בכל האתגרים שציינתי אבל בחרתם לעץ התפוח שלכם לצורך העניין אדנית או מיכל קטן מידות? לא יעזרו המלחמות עם המזיקים, מחלות העלים, כיסוי הפרי בשקיות חומות ועודף דישון, כלום לא יעזור אם לעץ לא יהיה מרחב התפתחות. הבאתם עץ פרי נשיר מהמשתלה? דאגו לדעת מהו נפח העציץ בו גדל העץ במשתלה וקנו אדנית או מיכל הגדולים בנפחם לפחות פי 6 או 8.
עצי פרי נשירים למרפסת
נסו בכל מחיר
מבולבלים? בצדק. למרות כל מה שכתבתי כאן אני ממש רוצה שתתנסו בחוויה הזו. תזכרו שאין באמת צורך לנטוע 'בוסתן' במרפסת כמו שביקשה ממני הגברת הבאה. עץ נשיר אחד מספיק ומספק ולא הייתי מוותר על האפשרות לנסות להצליח עמו. ישנם כמה עצי פרי נשירים חזקים שיעשו יופי של עבודה ויידרשו מינימום התעסקות חרף כל האתגרים.
הנה הם
- תפוח מזן ענה.
- רימון (לא ננסי).
- תאנה – כן כן, רק תזכרו לחדש אותה אחת לשנה וחצי שנתיים כי השורשים שלה זו חגיגה 🙂 גדולה.
ישנם עצי פרי נשירים נוספים כמובן, תוכלו למצוא אותם כאן ולבחון לא האם הם מתאימים לכם, אלה האם אתם מתאימים להם?
לגבי עצי פרי המתאימים בכלל למרפסות כגון הדרים וכיו"ב תוכלו למצוא את הרשימה במאמר הבא
בהצלחה
אייל