שיחת ייעוץ למרפסת

כך תחסכו אלפי שקלים בעיצוב המרפסת

שיחת ייעוץ חובה לבעלי מרפסות ריקות

אביזרי גינון שהם לדעתי חובה לגינון במרפסת

החל מ – מעמד לעציצים עם גלגלים,

עד המזמרות הטובות ביותר!

נאמר שאתם מחפשים מעמד לעציצים ברשת, או מזמרה למשל? חיפוש בגוגל הביא אתכם לרשימת מוצרים עצומה אבל בעצם הלכתם לאיבוד, אין לכם כל מושג מה מתאים לכם?! 

אין מי שיאמר "זה טוב" "זה טוב אבל…", או "בזה בכלל לא לגעת". לכן נראה היה לי די מתבקש להקים חנות מקוונת לטובת אלו מאיתנו חובבי הגינון הביתי, או הגינון האורבני אם לדייק.

החיבור בין עשרות שנות הניסיון שלי לעובדה שאתם (ותודה על כך) לא מפסיקים לפנות ולשאול "אייל על איזו מזמרה אתה ממליץ? האם מעמד לעציצים עם גלגלים זה שימושי או לא? או: עם מה כדאי לי לקשור צמחים מטפסים"? וכך הלאה… הביא אותי ליצור את החנות הזו.

 

מה יוצא לשנינו מזה?

צומת 'מפגש משולש' בין הצרכים שלכם, הניסיון שלי, ופלטפורמה באמצעותה תוכלו לרכוש ולהזמין את אותם מוצרים ישירות לביתכם היא בעיניי הכרח המציאות ועבורי היא מייצרת הכנסה (עמלת רכישה שמגיעה אליי מאמזון) שהיא תרומתכם הצנועה למאות השעות החודשיות שאני משקיע בבלוג העצום הזה ובניהול הקבוצה 'מרפסות מעוררות השראה בישראל'. (אגב אם עוד לא הצטרפתם לקבוצה ויש לכם מרפסת אז… מה בדיוק 'מחזיק' אתכם?)

בקיצור מצאתי לנכון לייצר מעין WIN WIN שכזה. אני מאתר מוצרים שאני מכיר וסומך עליהם, או כאלו שנראים לי מעניינים, מזמין אותם, בוחן אותם ומשגר לכאן בכל פעם מוצר חדש שעבר את 'מבחן' הדרכים 🙂 שלי ואותו אני מוצא כראוי להציג לכם.

מה תמצאו כאן? – אביזרים שהם בעיניי לפחות אביזרי חובה לכל חובב גינון באשר הוא. ערכת Must Have בקיצור.

מה לא תמצאו כאן? המלצה על מערכות השקיה, יש לנו כאן בארץ מובילה עולמית בתחום אז תפסיקו לחפש באלי אקספרס.. לא תמצאו כאן זרעים למכירה, כי אסור בתכלית להזמין זרעים מחו"ל או דשנים למשל, אלו יש בארץ בשפע מטורף ואותם תמצאו במשתלות או בחנויות הגינון המובילות. 


מוצרי החנות


להלן קטגוריות המוצרים – לחצו על כל אחת מהן ותגיעו ליעד כולל טיפים שלי לשימוש במוצר


מזמרות


בחרתי להציג שתיים בלבד. הן מחברות את דברים הבסיסיים שיש להבין בנושא גיזום צמחים ושימוש במזמרה. הדבר הראשון הוא היכולת להאריך שנים. אני גוזם בעזרת אותה אחת אין ספור צמחים כבר למעלה מ 11 שנים ויש בה את כל התכונות הבסיסיות.

 

ARS 120DX

  • מינימום חלקים נעים.
  • לא מחלידה, לא משנה מה.
  • מסוג הכלים שגם אם היו עולים פי 4 הייתי משלם בחיוך ובהנאה.
  • הדגם הזה באמת בלתי מנוצח גם אם שכחתם אותה במגירה שתי עונות, חוזרת לתפקד באותה צורה ברגע שיושבת לכם חזרה בתוך כף היד.
  • רמת חיתוך? כל מילה מיותרת. מרצדס אמתית ללא ספק.
  • קלה שלא לומר קלילה, לעניין משקל המזמרה יש משמעות עצומה.
  • זווית חיתוך פשוט מושלמת במיוחד אם יש צורך בגישה לענפים הנמצאים עמוק בתוך סבך.
  • מבחינתי 10 בסולם המזמרות וככזו תישאר שם כנראה לתמיד.

ניתן לרכוש את ה ARS 120 DX כאן!


הדגם הבא הוא לחלוטין האח התאום של מה שציינתי למעלה אך זול יותר ופחות איכותי. היכולות זהות, הנתונים זהים.

 Tabor S821A 

 

  • מינימום חלקים נעים.
  • מחלידה, אבל אחרי כל השאר.
  • זולה.
  • הדגם הזה פשוט נהדר עם מנגנון פשוט כמו שאני אוהב.
  • רמת חיתוך? לא תבינו עד שלא תנסו, תענוג לחתוך איתה.
  • קלה שלא לומר קלילה, על יתרון המשקל הקליל כבר דיברנו.
  • זווית חיתוך מושלמת במיוחד אם יש צורך בגישה לענפים הנמצאים עמוק בתוך סבך.
  • גם זו מבחינתי מקבלת 10 בסולם המזמרות.

ניתן לרכוש את ה Tabor S821A כאן!


בככל בנושא גיזום, תעזרו במאמרים הבאים שלי, מאמר אחד מאמר שני

מילה אחרונה לעניין המזמרות – אישית אני אעדיף מזמרות להן מנגנון פתיחה שלא כמו כאן בתמונה. שתי סיבות לכך: 1. המנגנון שבתמונה נוטה לתפוס חלודה ולכלוך בקלות ואז הוא נתפס, למרות שניתן להחליפו. 2. הוא פחות חזק בוודאי לאורך זמן בהשוואה למנגנונים הנמצאים במזמרות שבחרתי עבורכם.

 


אביזרי קשירה למטפסים וענפים 


קיים הבדל עצום בין "לקשור" מטפס לבין "לתמוך ולהכווין אותו". רובנו נוטים לקחת חוט או חבל ולקשור. העניין עם קשירה של צמחים אם לא מבינים עניין בסיסי פעוט, הוא שקשריה לוחצת על העף או הגזע, פוצעת אותו ובעצם פוגעת במה שאנחנו כל כך רוצים לטפח.

מטפסים זקוקים לתמיכה, כזו שמצד אחד תומכת ואוחזת חזק בענף מצד אחד, ומצד שני מאפשרת לענף חופש תנועה וכמובן מבלי החשש מפציעה שלו.

אם תשימו לב, אחד היתרונות של הקליפסים הללו הוא שיש להם טבעת מתכת. כלומר טבעת הפלסטיק תחבר בין המטפס לסורג או מקל התמיכה ואילו טבעת המתכת תאפשר לכם לקשור אליה ישירות חוט או חבל וכך תוכלו להכווין את המטפס או הענף מבלי לפגוע בו. מכאן נעבור ל מעמד לעציצים.


עלות מגוחכת אל מול התעסקות עם חוטי קשירה למיניהם ופגיעה בצמח בקיצור. במאמר הבא תמצאו התייחסות נרחבת שלי לנושא קשירת המטפסים ובכלל.


מעמד לעציצים


כאן זה נושא שאין לי יכולת להתייחס אליו בענייין הטעם האישי, את זה אני משאיר לכם. אני אציג כאן כמה כללים בסיסיים אותם יש להביא בחשבון כאשר מחפשים מעמד לעציצים למרפסת ואני מדגיש למרפסת. מעמד לעציצים לתוך הבית אלו כללים שונים ולא אכנס לכך כאן בשלב זה.

  • חוזק – מעמדים לעציצים, בוודאי המיועדים לחוץ חייבים להיות חזקים ויציבים בגלל המשקל המונח עליהן. בסוף זה עציץ + מצע שתילה + לח + צמח.
  • גובה – כמה שיותר נמוך יותר טוב – למה? יעלה בגובה קל יותר להתהפכות בין אם ע"י בני אדם או רוחות נמוך אבל לא נוגע ברצפה כך ניתן לנקות תחתיו.
  • קל משקל – ברור, הרי חשוב לנו לנקות להזיז וכיו"ב וכאשר זה משולב חוזק, גובה נמוך וקל משקל? בינגו!
  • מתכת – עץ כמובן שניתן אבל הוא מתבלה מהר יותר מהמתכת בוודאי במרפסות ארצנו החמימה היוקדת.
  • גלגלים או לא? – מעמד לעציצים עם גלגלים זה יופי, רק תזכרו שהוא מעט פחות יציב מ ללא גלגלים.

אז הנה ארבע שעומדים בכללים כאשר שניים עם גלגלים ושניים ללא.


כאמור לגבי העיצובים השונים אני משאיר לכם לשוטט באמזון ולמצוא את הטעם שלכם אבל את הכללים תזכרו.


מרססים


לכאורה ניתן למצוא מרססים בכל מקום ובזול בוודאי בחנויות הגינון או המשתלות השונות, אבל עד כמה שאני מכיר לא ניתן למצוא בארץ מרססים שלטעמי וגישתי המקצועית יכולים לתת את המענה לצרכים שלנו בעלי המרפסות.

מרססים כיום משמשים לא רק לריסוס נגד מזיקים , אלה גם לדישון – כן, יש דבר שנקרא דישון עלוותי – כלומר דישון דרך העלים והוא מתבצע ע"י ריסוס העלים.

גם או במיוחד כאשר מרססים נגד מזיקים עם המרססים הקיימים כיום בשוק מהותי להגיע למזיקים שברוב המקרים יושבים תחת העלים או הענפים, וכאשר מטים או מסובבים את המרססים המוכרים, קורים שני דברים. אחד – הנוזל לא מגיע לצינורית הנמצאת בתוך המרסס ואך יורד הלחץ והחומר לא יוצא, השני – הסכנה שהחמרים ייכנסו לעיניים כי ביצענו הטיה של המרסס.

המרססים הבא לדעתי נותן מענה בדיוק לעניין הזה.

  • מאפשרים להגיע עמוק לתוך השיח או העץ.
  • מספיק רחוק כדי להגן עלינו מפני רסס החומרים.
  • מאפשרים לסובב את הפיה ולהגיע מתחת לעלים ולכל זווית אפשרית מבלי לפגוע ולהיתקע באמצע כי הלחץ ירד והנוזל לא הגיע החוצה, עניין די מסתכל מניסיון.
  • קלים לנשיאה – אנחנו לא גננים שזקוקים למיכלים של 25 ליטרים, 2 עד 3 ליטרים זה מעל הראש עבור המרפסת שלנו.


טיפ לריסוס – בכל מקרה תמיד תרססו כשאין רוחות ובשעות הבוקר המוקדמות. באין רוח וטמפ' רגועות של תחילת היום, אפקט החומרים על הצמחים שלנו גדול הרבה יותר ביחס לשאר שעות היממה.

כמובן שניתן לעשות במרססים הללו שימוש נרחב הרבה יותר מעבר לטיפול בגינה כמו, ניקוי פינות, מסילות כו'…


אביזרי שתילה


כפות שתילה הן ללא ספק אביזר בסיסי הכרחי לכל חובב גינון באשר הוא, להיות חובב גינון בלי כף שתילה זה כמו מציל בלי משרוקית 🙂 ממש אבל!

גם בעולם כפות השתילה יש כללים,

  • רוחב כף גדול תמיד עדיף על קטן
  • ידית אחיזה עטופה בסיליקון או פלסטיק
  • פלדת אל חלד

כף שתילה משמת לשני דברים בגדול, האחד לחפור בור שתילה בתוך האדנית לשתילת צמח חדש / נוסף. ככל שהיא רחבה יותר היכולת שלה לחדור דרך שורשי צמחים שכנים אחרים באדנית, גדולה וקלה יותר. בנוסף, כף שתילה חבה מאפשרת לאסוף כמות גדולה יותר של תערובת שתילה (אדמת עציצים בלשון העם) מתוך שקית התערובת למילוי האדנית.


בחרתי להציג 3 אביזרי שתילה שונים אשר לכל אחד ייעוד שונה. כפות השתילה הללו לא פחות ממעולות, במיוחד בצד הארגונומי. תענוג לעבוד איתן ויודעות לתת עבדה בחפירות קשוחות.

המכשיר העגול מיועד לשתילת פקעות, אביזר גאוני שפוצע את הקרקע ושולף אותה כגוש אחד ולבור שנוצר מכניסים פקעות או שתילים. זו ממש עוד כף שתילה.

המכשיר המחודד מפלס דרך לזרעים בצורה מדויקת בעומק ומקלה על הפלת זרים בול לתוך הבור שנוצר. אלו לטעמי 3 אביזרי Must למגננים במרפסות.

במאמר הבא אני מסביר איך לשתול צמחים קטנים בכלים קטנים.


שקיות לכיסוי פירות על עצים


אחת האכזבות הגדולות כשמגיע פרי הוא המלחמה עם ציפרים מזיקים ושאר מעופפים, כאן נכנסות שקיות הרשת שעוטפות את הפירות עוד משלב מאד צעיר של תחילת הפרי. כן, אל תחכו לעטוף את הפרי רק כשהוא מגיע לגודל כדור טניס, עשו זאת עוד הרבה קודם לכן.

אל דאגה, הפרי ימשיך להתפתח בדיוק אותו הדבר אולי אפילו יותר טוב, בתוך שקיות הרשת הייעודיות. אני מציג כאן 4 מוצרים, כל אחד מהם מתאים – אתם תחליטו על התקציב והכמות בהתאם לכמות הפרי שאצלכם במרפסת.


אגב, רשת שמכסה את כל העץ שזו עוד אפשרות נהדרת במקום לכסות אשכולות פרי בנפרד, רק זכרו שכך היא מחזקת את אפקט המפרש במקרה של רוחות ולכן חשוב שתקפידו לקשור ולעגן את העץ למעקה/עמוד/קיר במרפסת.

מעבר לכך יש את העניין האסטטי, לא צריך להשתגע בקיצור. זה לא שעל העץ שלכם יש עשרות פירות כמו על עצי פרי בפרדס וההשקעה של לעטוף את הפירות עם כמה שקיות זניחה לחלוטין. אגב בקישור הבא תמצאו רשימת עצי פרי נוספים שכדאי וניתן לגדל במרפסת.


לסקירות מוצרים נוספים שביצעתי

 לחצו כאן 


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *