מזיקים בגינת מרפסת
דרכים לטיפול ומניעה
תראו, אני אתחיל מכמה קווים כלליים בנושא ואני מקווה שהמסר יוטמע, יובן ושתתחילו לראות את הדברים מהזווית הנכונה.
בסוף המאמר אכווין אתכם במדויק לרכש חומרים לפי צורך. המגוון עצום כמובן אבל מדוייק וממנו תוכלו לדלות מה שנכון לכם, אורגני, טבעי או כימי.
עובדות וכללים בנוגע למזיקים בגינה
מה חשוב שתבינו לגביהם?
נתחיל עם 3 עובדות על מזיקים
- הם כאן כדי להישאר
- הם עמידים יותר מעונה לעונה
- לעולם לא תצליחו להדביר את כולם עד הסוף , מה שמביא אותנו לעניין הבא:
כללים (שאני שומר עליהם)
בהקשר של מזיקים
רק אקדים ואומר לפני הכל שאני לא "טיפוס אורגני" ולא "מטיף" נגד הדברות כי הן לא בריאות וכו'.. אני לחלוטין מסתכל למציאות בגובה המרפסת : – ) ובוחר כמו תמיד להציג לכם שיקוף של המציאות כפי שאני מבין ורואה אותה ומתוך שני עשורים + של ניסיון.
נתחיל?
עלות תועלת – נאמר שקניתי שתיל אחד של נענע לאדנית התבלינים שלי בעלות של 12 ₪. שבועיים אחרי שהנענע נשתלה היא התמלאה בכנימות. חומר הדברה כזה או אחר יעלה כמה עשרות שקלים? יופי. אם זה תלוי בי? מעיף את הנענע הנגועה ובמקומה מכניס צמחים חדשים כאשר נענע אינה אחד מהצמחים שאבחר.
מה למדתי?
פעם אחת הבנתי מה 'חוטף' מזיקים אצלי ומה לא? אז אם כבר אכניס נענע חדשה, הנענע כנראה לא תהיה במגוון השתילות החדש. משהו "הותקף" אצלי, אז למה להכניס אותו שוב?
אבל אתם נורא רוצים נענע, אז מה עושים? אגיע לכך בהמשך.
נאמר שיש לכם שיח או מטפס אהוב, בוגר, ותיק, שנים אצלכם במרפסת ומשום מה השנה הוא חטף, מה זה חטף? לא רואים אותו מרוב כנימות. אז מה? להעיף אותו החוצה או להשאיר?
תשובה פשוטה גם כאן. בגלל שהקשר שלנו עם צמחים מבוסס רגש בעיקרו, נקשרתם וממש כואב לכם הלב, אז תעשו כמה ניסיונות לטפל בבעיה אבל תגדירו שני דברים – 1)משך זמן 2) ומאמץ.
אם הבעיה לא נפתרת אחרי כמה נסיונות ועלות החומרים כבר מזמן עברה עלותו של צמח חדש או לעתים אפילו הרבה יותר, קחו נשימה עמוקה, תהיו חזקים ותעברו הלאה.
הטבע כנראה רומז לכם "Next" תעברו לצמח אחר הבא. כן כן, גם אם הוא קשור לחבלים של הסוכך שבניתם בעמל רב. כנראה שהגיע העת להתחדש, בסוף רק אתם יודעים עד כמה למתוח את החבל.
תגיד, עם מה נכון לטפל מזיקים
אורגני או כימי?
גם וגם.
למה ככה? צמחים באשר הם, "מסיעים" את החומרים השונים אל עבר העלים והפרי. כלומר, אם אתם באמת אוכלים את הפירות שגדלים אצלכם וצורכים את העלים (צמחי תבלין למשל) אז בואו נאמר שזה פחות כיף לאכול חומרים כאלו ואחרים.
לעומת זאת, אם אתם ממש לא נוגעים בעלים או בפרי, והגינה אצלכם היא בבחינת לראותה בלבד?! מצוין, לכו על הכימי. איש איש הישר ("הריסוס") בעיניו ייעשה – רק זהירות על העיניים.
שורה תחתונה שוב, רק אתם יודעים מי אתם ומה נכון לכם?
מזיקים בגינה
רקע למפגש היכרות
אני ממש לא הולך לעבור אתכם על שמות הכנימות והמזיקים, הרשת מלאה בכאלו ואני אחרון החרקולוגים. לא תשמעו ממני על מבנה פרוק הרגליים בשם 'זימזון הלחשושן' או 'כנימת הירקן המצויה'.
מה כן? תשמעו ממני על החלוקה של המזיקים לפיה תוכלו לבחור חומרים לטיפול ומניעה.
עולם ה 'מזיקים' נראה כך בגדול
- כנימות – לרוב תמצאו אותן יושבות על ו או לאורך ענפים או עלים ופשוט "מוצצות" את פנים הצמח.
- מחלות עלים – מופיע במגוון גוונים צורות וכתמים על העלים.
- זחלים – אלו חובבי 'סנדביץ' עלים' מושבעים, ויעשו הכל לאט ובטוח להצטרף לכל ארוחה.
בכל קטגוריה יש לעתים עשרות סוגים שונים של כנימות, מעופפים, חרקים וסוגי מחלות ולכל קטגוריה יש עשרות סוגי חומרים ויצרנים שיציעו עזרה בפתרון הבעיה.
אבל כפי שאמרתי, אני ממש לא הולך להיכנס לכל חרק ומעופף ברוב המקרים זה לא באמת חשוב ומהותי, אנחנו לא חקלאים שמטפחים מטעים על מאות דונמים – תזכרו את זה כל הזמן, פרופורציות.
מזיקים ומחלות
חומרים לפי קטגוריה
*** חשוב מאוד – בכל אחת מהרשימות שאציג מיד, תוכלו להיכנס, לרכוש ולהזמין ישירות אליכם הביתה. לקוראי האתר ישנה הנחה בגובה 10% על כלל המוצרים שיוצגו.
רק מלאו קוד קופון 'אדנית' וההנחה מיד תופיע עוד בטרם רכישה.
הנה היא לפניכם
הרשימה הבאה מכילה את מה שנראה לי נכון להציג כמתאים למרפסות. באתר של צור מרקט תוכלו למצוא בין היתר פתרונות נגד יונים, חולדות ועוד..
הנה הרשימה ולפי סדר הדברים שנכון בעיניי.
איפה קונים? רשת חנויות און ליין חברת הגרעין וה 'מרסס' מגיע אליכם.
לחיצה על הקישור והמרסס בדרך אליכם
לסיכום,
קיט זול ופשוט לגינת מרפסת שבעיניי הוא חובה.
בזמן הקרוב אציג מאמר על חומרי דישון לצמחי מרפסת.
בהצלחה
אייל