אדניות גדולות
האם הן מתאימות למרפסת?
אדניות גדולות נתפסות בארץ לרוב כאדניות שהן מעט יותר גדולות מהאדנית הממוצעת. אך בעולם כמו בעולם, המושג 'גדול' הוא מעט שונה זאת עקב צרכים שונים וכמובן תרבות שונה.
נכון, אדניות ומיכלים כמו בתמונה כאן למעלה לא בדיוק מתאימים למרפסות אך בכוחן להעביר מסר. מיכל שתילה גדול עם צמח גדול ובוגר בהחלט מהווים יתרון במרפסת קטנה.
כמו בתמונה הבאה – מתוך עמוד ה – Pinterest הבא.
אדניות גדולות
למה זה טוב?
אדניות גדולות, שלא לומר ענקיות, בראש ובראשונה מאפשרות לצמחיה השתולה בתוכן מרחב מחיה והתפתחות כמעט חלומיים בוודאי בהשוואה לכל אדנית אחרת.
המשוואה די פשוטה, יותר מקום לשורשים להתפתח = מופע צמחי מרהיב. מאחר וגינון במיכלים על כל יתרונותיו הוא גם בל נשכח, מעט מוגבל.
בנוסף, בגלל גודלן העצום הן מאפשרות לתכנן ולבנות גינת מרפסת מבלי לפזר עשרות אדניות קטנות ולמקם/לפזר אותן בכל מיקום העולה על הדעת.
האתגר עם אדניות הגדולות
חידוש תכולה – ביום בו נדרש חידוש תכולת האדנית והיום הזה תמיד מגיע, העניין דורש מעט היערכות בגלל המשקל והגודל.
יחד עם זאת זה לחלוטין לא אמור להוות גורם מרתיע. במאמר הבא אני מציג טכניקה פשוטה להתמודד עם העניין די בקלות.
בחירת הצמחיה
יחס גודל אדנית לגודל צמח – תהיה זו טעות בהיבט עיצובי לשתול במיכל שתילה גדול צמחיה קטנה וצעירה. נכון או מתאים יותר לכוון לצמחיה בוגרת, כזו שהיא כבר עם נוכחות.
הגנה על הצמח ובטיחות – אדניות גדולות אומר שתילה גבוהה מעט יותר מעל הרצפה. חשיפה לרוחות ובכלל לתנאי המקום. אם הלכתם על צמחיה גבוהה ובעלת נפח, דאגו לקשור נכון את הצמח.
שתילה סביב הצמח המרכזי – הגודל ובעיקר הנפח מאפשרים מרחב שתילה נוסף סביב הצמחיה המרכזית הגדולה והבוגרת. גינה באדנית אחת 🙂 בקיצור.
במאמר הבא סקרתי ההבדלים בין עיצוב מרפסת עם עשרות עציצים קטנים למעט גדולים.
שאלות?