איך להכין ייחורים? כל אחד יכול –

0

איך להכין ייחורים?

חותכים, נועצים, מרטיבים וממתינים, תכל’ס זהו! עד כאן כולם יודעים ומבינים, ולמי שלא ממש מבין או יודע, ייחורים זהו השם שניתן לחתיכות אותן חותכים מצמח מסויים על מנת להרבות ולשכפל אותו.

החלק הזה שהסרתי מצמח בשם סולנום סגול, נקרא ‘יחור’ והוא עתיד להיות סולנום סגול חדש.

אבל כהרגלי לפני שאני צולל להסברים מפורטים משלב גיזום הייחור דרך הכנתו לשתילה ועד השתילה עצמה, קחו כמה עצות.

 

איך להכין ייחורים?

תיאום ציפיות תחילה

אמנם כתבתי בכותרת ‘איך להכין ייחורים – כל אחד יכול’ אבל לא בהכרח כל אחד יצליח : – ) נתקדם?

תראו, בסופו של דבר מדובר בניסוי וטעיה, להכין יחורים זה איך לומר לא בדיוק משחק  ל “חסרי סבלנות”. לעומת זאת, אם אתם סקרנים מטבעכם וסבלנות זה הצד החזק שלכם, להכין יחורים זו חגיגה אמיתית.

הבת הקטנה שלי ואני באחה”צ איכות – גיזומים וייחורים

גילוי נאות – הפוסט הזה יעסוק בהנחיות להכנת יחורים לצמחי חוץ / צמחי גן. אין לי כל הבנה וניסיון בהכנת יחורים לצמחי בית.

כדאי לזכור – יש צמחים שממש מורכב לייחר (המילה המקוצרת להכנת ייחורים) ויש שקל יותר, אגע בהם בהמשך.

תחביב או לא? אם אתם בקטע של לבנות מעבדה ביתית שתעסוק בהכנת יחורים, כולל מערכות חימום, קירור ומנועי צנטרפוגה 🙂 שנרכשו מקוריאה ויוצרו באיראן… המלצה חמה! את ההחלטה ‘להשקיע’ בתחום הזה, תקבלו רק אחרי שייחרתם אחד או שניים בהצלחה ושמתם לב שאתם אכן ממש מתמכרים לעניין.

 

טוב בסדר בסדר,

ניגשים לייחר

מתנפלים על הצמח לידו אנחנו תמיד חולפים ומתלבטים, האם זו גניבה? או השאלה? או ברור שמותר? אבל כבר מאוחר, היצר גבר על ההתלבטות ואז.. בוחרים ענף ובעצם חותכים / קוטמים / גוזמים What ever ע”פ התמונה הבאה.

בעקרון חשוב לחתוך את הייחור מחלקו העליון והצעיר של הצמח, אבל לא ממש מהקצוות שם הענף המרכזי רך ירוק ושביר למדי. החתיכה הטובה ביותר נמצאת בין החלק הירוק העליון ביותר של הצמח, לבין החלק התחתון יותר שהוא כבר מעוצה (מלשון עץ).

החלק המעוצה גם פחות מוצלח, קשה יותר להשריש אותו. בסופו של חיתוך תדאגו שיישאר לכם ביד ענף ולו 2 עד 3 פיצולים, כפי שאתם רואים בתמונה למעלה. אני בחרתי לחתוך ענף מרכזי ממנו יוצאים 3 פיצולים. שניים גם טוב.

טוב ומה עכשיו?

טובלים את החלק התחתון של הייחור בהורמון השרשה. מה עושה הורמון ההשרשה? מאיץ את תהליך ההשרשה.

מיד לאחר מכן יש להעביר הייחור למצע שתילה (טיפ חשוב – להשרשה תמיד עדיף מצע שתילה בהשוואה למים למשל).

טבילה ומיד ניעור – אין כל צורך בשכבת אבקת ההורמון.

מכאן את הייחור יש לנעוץ במצע השתילה ובעומק שאינו עולה על 1 ס”מ (עניין העומק רשמתי מתוך נסיון). מכאן והלאה רק צריך להקפיד על התנאים הבאים:

  • מצע השתילה חייב להיות לח. שימו לב, לח אבל בשום אופן לא מוצף! עודף מים? אתם מבינים את המשמעות. בפעם הראשונה תציפו אותו כדי שכולו יספג במים. אגב הכוס או הספל או פחית אותה תמלאו במצע שתילה, חייבת להיות עם חור ניקוז למים, אחרת? אתם מבינים כבר לבד.
  • השקית המשך כדאי לעשות עם שפריצר, כמו שפריצר של חלונות, או כל מיכל אחר שמאפשר לחיצה על ידית שמוציאה פיזור של מים. זה עדיף ונכון יותר.
תשאלו במה נעצנו את הייחורים?

אני כבר שנים משתמש במוצר פלאי שנקרא Coco-peat שהוא בעצם סיבי קוקוס וכבול דחוסים עטופים בשרוול מבד מתכלה.

מוצר גאוני שבמגע עם מים מתנפח ל פי חמש מגודלו. ניתן לרכוש ולהזמין באמזון – עולה גרוש וקצת.

היתרון של המוצר הזה הוא התמהיל הנכון של איוורור, מעט דשן וניתן לשתול אותו באדמה / עציץ ישירות מיד לאחר השרשה. הלאה…

 

השרשתי בהצלחה,

מה הלאה?

מתי מעבירים לאדמה או לעציץ? אתם יכולים לעשות את זה מיד כשמופיעים שורשים. שורשים יש? מצויין, תעבירו!

מוכן להעברה ושתילה

מתי זמן טוב לייחר? בין מרץ לאוקטובר (ברור שניתן גם ביתר החודשים רק שבקור ההתאוששות וההתעוררות של הצמח איטיים והוא חשוף לפגעי קור)

האם לייחר בתוך הבית או בחוץ? רק בתוך הבית! לאחר השרשה תוכלו להעביר כאמור לכל תנאי אור להם מתאים כמובן הצמח.

שאלות?

בהצלחה,

אייל

תגובה

Your email address will not be published.