מרפסת ילדים
מרפסת ילדים לא אומר בהכרח איפה לשים מגלשה ובריכת כדורים. אני אתייחס גם לזה מאוחר יותר, אבל בטיחות קודם כל. כמה נקודות למחשבה רגע לפני שאתם מעמיסים אדניות וצמחים במרפסת משפחתית צעירה.
בגדול נעבור בפוסט הזה על התפר שבין הרצון להוריק את המרחב המרפסתי שלכם, לבין הצורך לשמור אותו בטיחותי, וליהנות משני העולמות בראש שקט.
מרפסת ילדים – קוים לדמותה
טיפ לפני שנתחיל
קרוב לוודאי שאין לכם זמן ואתם לא ממש רוצים לטפל בגינה. זו היא שאמורה 'לשרת' אתכם, ולא אתם אותה. אגב זה נכון לדעתי בכלל ולא רק בהקשר של ילדים, אבל מכאן נגלוש באופן ישיר לעניין הבא.
דגשים לבחירת צמחים למרפסת ילדים
צמחים רב – שנתיים – הווה אומר, צמחים שאין כל צורך להחליף אותם מדי עונה. אולי מעט לגזום, אולי טיפה לנקות עלים מהרצפה, אבל בגדול, צמחים רב שנתיים, חזקים, עמידים.
- ליריופה – מתאימה לכל תנאי האור
- דיאנלה – מתאימה לכל תנאי האור
- פורמיון חסון
ועוד…
מעט צמחים – ריבוי אדניות ועציצים יביא עמו ריבוי צמחים באופן טבעי = יותר צמחים לטפל בהם ולמי יש זמן, כבר אמרנו..
צילום – אייל מליון
צמחים גדולים – צמחים גדולים במעט עציצים יעניקו לכם די מהר תחושת 'גינה' וירוק עליהם חלמתם. הרבה יותר מהר מאוסף של עשרות עציצים וצמחים קטנים. בצמחים 'גדולים' הכוונה לצמח אחד שיימלא את הכל או האדנית. לדוגמה:
- עץ תפוז סיני – קומקווט
- אוג מכחיל
- ננדינה – תתאים גם לאזור מוצל
- הרשימה עוד ארוכה והמבחר גדול למדי
צמחים שאינם רעילים – די ברור, במשתלה ציינו את העובדה שאתם בונים מרפסת לילדים ותדגישו שיש חשיבות לשתול צמחים שאינם רעילים או עלולים להיות כאלו.
דוגמה קטנה לאלו הרעילים מהם חשוב מאד להימנע במרפסת לילדים ובכלל.
- דיפנבכיה
- הרדוף
- דורנטה
צמחים שאינם קוצניים – גם כאן, אין צורך שארחיב.
טיפ לסיום סעיף צמחים – עם ילדים תמיד אעדיף 'מיכלי שתילה' שתולים עם צמח אחד רב שנתי, וללא צמחיה משתרעת סביב שפת המיכל. צמחיה הנשפכת / משתרעת אל מחוץ למיכל נתלשת בקלות ע"י הילדים ולעתים מזמינה לעיסות בלתי רצויות של הצמחים.
דגשים לבחירת אדניות למרפסת ילדים
טיפ לפני שאגע בבחירת האדניות למרפסת ילדים. אל תמקמו אדניות או כדים צמוד למעקה, אם החלטתם ללכת על זה, תמקמו את הכד או האדנית מעט רחוק ממנו. בטיחותי וקל לנקות! ידעתי שאשכנע אתכם עם עניין הניקיון 🙂
חומר האדניות – פלסטיק כמובן. קל משקל ובלתי שביר. תרצו להזיז? תזיזו. אם הילדים שיחקו במכוניות מתנגשות ונכנסו בכד יוקרתי אך שביר, זה איך לומר די מבאס.
צילום אייל מליון
צורה ומבנה האדניות – מרובע מלבן או עגול זה יופי, רק שימו לב לא להניח ב'מרפסת ילדים', כדים להם מבנה צר בתחתית ורחב בעליון. נסיון טיפוס על כדים בעלי מבנה צר למטה ורחב למעלה עם שיח גבוה בפנים זה מתכון להתהפכות.
גובה אדניות – 50 ס"מ ומעלה – מספיק גבוה כדי שיהווה מכשול לטיפוס – נמוך מכך הוא יחסית קל לטיפוס והאדניות הנמוכות ביותר סביב גובהשל 20 ס"מ פגיעות למדי ומתהפכות כמעט בכל מגע ובקלות.
אדניות תלויות למעקה – פתרון מושלם – גבוה ורחוק מהישג ידם של הילדים.
השקיה
סביר להניח שתלכו על מערכת ממוחשבת בהתחשב בעובדה שאין לכם זמן, חשק, אנרגיה, מחק את המיותר 🙂
אממה? מערכת השקיה ממוחשבת משקה כמה פעמים ביום, ואם לא דאגתם למערכת ניקוז מרכזית, אתם תפגשו בכל מחזור השקיה נחל(ול) קטן אבל נחוש שחוצה את הרצפה בדרך לפתח הניקוז ברצפת המרפסת מכל כד או אדנית.
כמובן שיש את העניין הבטיחותי של להחליק על הנחלונים האלו, אבל ניתן להמנע מהם. פשוט כנסו לקישורים שהדגשתי ובחרו שיטה שמתאימה לכם.
זהו בגדול, אני חושב שעברתי על הכל.
שורה תחתונה – חפצים גדולים ויציבים, שאינם שבירים ומכילים צמחים גדולים שאינם מזיקים.
לילדים הכנתי שני מאמרים נוספים
פעילות משעשעת למדי עם ילדים במרפסת, תלוי כמה מגניב סבא.
- הבטחתי לחזור למגלשה, בבקשה תזמינו אותי אחרי שתתקינו מגלשה מהמרפסת שלכם למרפסת של השכנים, מבטיח לבוא.
אייל