מתכון לאדנית של אחרי החגים

מתכון לאדנית אחרי החגים
0

מתכון לאדנית של אחרי החגים

שבועיים לפני תקופת החגים בנות הבית תמיד אומרות שהם כבר ממש מחכות לערב החג. בכל הכנות אני לא יודע אם הם פשוט פיתחו מנגנון הדחקה שהשכיח להם כמה “אכזרי” וצפוף היה ערב החג בשנה שעברה, או שהם פיתחו מנגנון הדחקה, אחד מהשניים. אשר לי, אני בתקופה זו יורד למחתרת כי זה לא שבאמת יש לי מה לתרום לסיעור המוחות המופלא העוסק ב”מה נכין לארוחת החג אצל דודה ‘השם שמור באדנית”? דיוני העומק העוסקים בהכנות לקראת החג הם חלון זמנים נפלא עבורי לגבש את מתכון האדנית הבא.

הרעיון העומד הפעם מאחורי המתכון הבא הוא שאתם אמורים ליצור ולהביא כשי למארחים שלכם בחג. הוא מבוסס על 2 מסרים ערכיים מאד חשובים. המסר הראשון הוא, לא לשקר – בניגוד מוחלט להבטחות חסרות השחר של כולנו ש”נדבר” ו “נסגור” או “דבר איתי” אחרי החגים (מזל שאנחנו בימי סליחות) חשבתי אני לקחת אחריות עצומה על כתפיי וליצור מתכון לאדנית שבאמת תמשיך לשגשג אחרי החגים. המסר השני הוא, לרווח – לא חייבים “לדחוף” עוד כיסא בשולחן לידי בערב החג, גם ככה אני גדול ובעל גפיים ארוכות, אז להושיב לידי בכח אורחים נוספים? הרי בכל פעם שאלגום יין פטישים הם עשויים להתהפך, כך גם במתכון הבא, נימנע מצפיפות יתר בין הצמחים.

*** האדנית של אחרי החגים מיועדת לעמוד בסמוך או על חלון המטבח או כל חלון אחר בבית ומתאימה לכל מפנה כמעט (דרום, מערב ומזרח)

המצרכים

המתכון ל’אדנית אחרי החגים’ מבוסס על העובדה שאנו בעונת מעבר ועומדים לעבור לתוך החורף. למתכון הבא הכנתי 2 גרסאות (גרסת התה החם וגרסת המרק החורפי)


מצרכים לאדנית אחרי החגים – גרסת התה החם 

1 אדנית באורך 40 ס”מ. רוחב ועומק 18 ס”מ > בערך

1 שתיל זוטא לבנה בעציץ גודל 12

1 שתיל מליסה בעציץ גודל 12

4-6 כוסות תערובת שתילה

2 – כוסות טוף גס או דק לשכבת ניקוז בתחתית האדנית

3 ליטר מים (במשפך)


מתכון לאדנית אחרי החגים

מצרכים לאדנית אחרי החגים – גרסת מרק חורפי 

1 אדנית באורך 40 ס”מ. רוחב ועומק 20 ס”מ > בערך

1 שתיל עירית בעציץ גודל 12

1 שתיל פטרוזיליה בעציץ גודל 12

4-6 כוסות תערובת שתילה

2 – כוסות טוף גס או דק לשכבת ניקוז בתחתית האדנית

3 ליטר מים (במשפך)

1 ביקור חובה במשתלת מלצר הנפלאים שתמיד דואגים לאיכות שתילים מהשורה הראשונה.


מתכון לאדנית של אחרי החגים – אופן ההכנה

הכנת האדנית:

לאחר שבחרתם את האדנית, תוודאו שחורי הניקוז בתחתית האדנית פתוחים.

זה הזמן לשפוך פנימה את 3-4 כוסות הטוף ולכסות את תחתית האדנית באופן אחיד בשכבת ניקוז עבור המים.

עכשיו הוסיפו 4-6 כוסות של תערובת שתילה קלה (נכון, הכינותם מראש) עד לגובה הנמוך בערך ב 2 ס”מ מתחת לגובה שפת האדנית.

חשוב : לא לבחוש את הטוף עם התערובת, לכל שכבה המקום המכובד שלה.

שתילה : מתחילים עם העוגנים, בשני המקרים (גרסת התה וגרסת המרק) השתילה זהה. שימו לב למרחק שווה פחות או יותר בין הצמחים לאורכה של האדנית. ריווח בין הצמחים רק יקל על הצמחים במקרה זה.

משקים עם המשפך עד שתערובת השתילה תוצף לגמרי, אל תתרגשו אם מתחתית האדנית תצאנה כמות מים גדולה לכמה רגעים. היעזרו במשפך ובפיה שלו הנראית כמו טוש.

הנחיות לעצלים: לא בא לכם לאפות בעצמכם? בקשו מהמוכר/ת במשתלה.

התוצר הסופי – אחרי אפיה 🙂

לאחר האפייה

התבשיל מוכן

טיפים:

  • בחרתי בסוגי הצמחים הבאים מאחר והם מתאימים למעבר לחורף ובעלי עמידות גבוהה.
  • הקפידו על חלון אשר לו מינימום 3 שעות שמש ישירה. (חלון צפוני לא בא בחשבון)
  • כאשר תסיימו להשוויץ בפני האורחים שיבואו אחרי החג כמה אתם מוצלחים בגינון (ואתם באמת מוצלחים) תוכלו לעבור לשימוש בצמחים. הקפידו לגזום רק קצוות 2/3 עליון, כלומר מלמעלה. אנא אל תגזמו יותר נמוך מחצי הגובה.
  • השימוש באדנית 40 ס”מ הוא להדגמה מאחר וזוהי אחת המידות הנפוצות העשויות להיות המתאימות ביותר כמעט בכל בית.
  • חג שמח ושנה טובה לכולכם

 

 

 

 

 

תגובה

Your email address will not be published.