מתכון לסלט שתילי ירקות חורף

2

סלט שתילי חורף

שתלי חורף אכילים! אחד המתכונים האהובים עליי, קל, כיפי, פשוט, מינימום התעסקות, פעילות מעולה לימי החורף כי ניתן לבצע בתוך הבית והכי חשוב, הוא משלב באדנית אחת את הערכים החשובים ביותר.

משפחתיות – ממליץ בחום וגם בקור 🙂 לעשות זאת עם ילדים.

סבלנות ואורך רוח – מרגע הוצאה *מה’תנור’ (כוונתי היא לשמש למי שטרם הבין) עד לקערת הסלט

בריאות – טוב זה ברור, מגדלים ירק למאכל

ניסוי וטעייה – חלאס עם נוסחאות של כמה שתילים מותר לשים באדנית אחת ומה הם מרחקי השתילה? פשוט תנסו, אין דבר נפלא יותר מלטעות ולגלות שזה עובד.

התנצלותי מראש לבעלי מרפסות וחלונות בכיון צפון ומזרח. בכיוונים אלו המתכון לא ממש יעבוד

כמה הערות קטנטנות לפני שניגש להכנת המתכון ל’סלט שתילי חורף אכילים’. המתכון מבוסס על העובדות הבאות: אנו בעונת החורף, אנו רוצים תוצאות ‘מהירות’ יחסית ובעיקר שתהיה לנו היכולת לצפות בתהליך הצימוח וההתפתחות בתוך או מתוך הבית. על מנת שנוכל להגיע לתוצאות משביעות רצון נידרש ל*תנור המפיק מינימום של 4 שעות שמש ישירה ביום. אגב בהחלט ניתן לגדל בתוך הבית אך בסמוך לחלון המאפשר את אותן 4 שעות שמש ישירה, זה יעבוד יופי.


המצרכים

1 אדנית באורך 40 ס”מ. רוחב ועומק 18 ס”מ > בערך

2 שתילי חסה ערבית

1 שתיל חסה מסולסלת אדומה

2 שתילי קולרבי

4 – 6 כוסות תערובת שתילה

1 ספל קומפוסט

1 – 2  כוסות טוף גס או דק לתחתית האדנית

1 משפך 3 ליטר מים


אופן הכנת סלט שתילי חורף

שלב א’ – הכנת האדנית

לאחר שבחרתם את האדנית, תוודאו שחורי הניקוז בתחתית האדנית פתוחים.

זה הזמן לשפוך פנימה את 1 – 2 כוסות הטוף ולכסות את תחתית האדנית באופן אחיד.

עכשיו הוסיפו 4-6 כוסות של תערובת שתילה קלה (נכון, הכינותם מראש) עד לגובה הנמוך בערך ב 2 ס”מ מתחת לגובה שפת האדנית.

את ספל הקומפוסט ניתן להוסיף כעת ולערבב עם תערובת השתילה או לפני כן. לא ממש משנה, העיקר שיעורבבו היטב.

חשוב : לא לבחוש את הטוף עם התערובת, לכל שכבה המקום המכובד שלה.

שלב ב’ – שתילה

אין כאן הנחיה מיוחדת, בעזרת התמונות תוכלו להבין את החלוקה ופיזור השתילה פחות או יותר.  אני מזכיר שאלו לא מרחקי השתילה ע”פ הספר, הפעם הלכתי על צפיפות גדולה וממש לא מפריע לי ולא יפריע לשתילים אלו לעלות אחד על השני, אני מבטיח שתיהנו מתוצרים.

ככלל בכל מה שקשור לגידול ירקות’ הקסם הוא שגם אם יוצא רק פרי/ירק אחד זו התרגשות גדולה, בוודאי אם זו לכם פעם ראשונה. אם הכנת המתכון הבא תגרה אתכם לצמוח לשלב הבא כל שתצטרכו לעשות זה לקרוא את המאמר שלי על אילו ירקות מתאימים לגידול במרפסת הכולל הנחיות ורשימת ירקות קלים וחזקים לגידול.

השקיה – הוסיפו מים בעזרת המשפך ובאופן שווה לכל אורך האדנית עד שתזהו יציאת מים מתחתיתה. מתי זמן להשקיה נוספת? על הכל כאן.

טיפים:

  1. החסות או הקולרבי גדלו ונראה לכם צפוף? אל תהססו לדלל, כלומר לעקור שתיל או שניים ולהעבירם לאדנית/עציץ נוסף.
  2. לאלו מכם ששתלו סמוך לחלון, לאחר מס’ ימים תוכלו לזהות שהעלים פונים לעבר החלון ופחות כלפיי פנים הבית, נהדר… סובבו את התבנית (אדנית) ותעקבו אחר פנית העלים מדי כמה ימים.

 

חסות מרוכזות בשמאל, קולרבי מרוכז בימין, מי יהיה בשלטון בהמשך? אין לדעת 🙂

הנחיות לעצלים: לא בא לכם לאפות בעצמכם? בקשו מהמוכר/ת במשתלה.

אם בא לכם על מתכון ירקות נוסף עם ילדים קראו את הפוסט הבא

אם בא לכם מתכון ירקות חורף למתקדמים, תוכלו למצוא הכל כאן

ואם לא בא לכם כלום אז שיתוף של הפוסט הנוכחי ישמח אותי מאד 🙂 

 

 

בקשה אישית לפני שתעברו למאמר הבא 

נסכם בינינו כך

אני אספק לכם ידע ללא הרף

ואתם בתמורה שתפו הבלוג עם חברים וחובבי גינון במרפסות

 
2 Comments
  1. ליאת says

    אחלה הנחיות. העצה שלך לגבי הטוף בפוסטים קודמים הביאה לכך שבפעם הראשונה הצלחתי לגדל ירקות באדנית (חסה, פטרוזליה, רוקט וכו’). ממש כייף

    1. אייל מליון says

      איזה כיף 🙂 תודה רבה

תגובה

Your email address will not be published.