שיחת ייעוץ למרפסת

כך תחסכו אלפי שקלים בעיצוב המרפסת

שיחת ייעוץ חובה לבעלי מרפסות ריקות

אדניות עם ילדים

הנביטה הראשונה שלי

בכל הכנות לא ספינר ולא ברביות יכולים לרגש ילדים באשר הם כמו פלא הנביטה, טוב אולי הגזמתי. רעיונות לפעילות ילדים הרי לא חסר, כמעט לא משנה באילו גילאים. עזבו אתכם לרגע עם הדבקת התווית "גינון עם ילדים".

אדנית ירקות במסגרת הדרכה שהעברתי בחווה החקלאית בתל אביב

בינינו, הסיכוי שילדים יעסקו היום בגינון הוא נמוך, הם בשנייה ורבע מקימים חוות וערים שלמות On line אז מה בכלל יש לנו להציע להם? אז זהו שיש.

קיימת אפשרות אפילו טובה שילדים יקבלו השראה עצומה רק מלצפות וללוות תהליך נביטת צמח אותו הם בעצמם זרעו לילה שניים קודם, לכן זו אפשרות שלדעתי אסור לפספס ואת זה ניתן לעשות בקלות רבה ובאפס השקעת זמן.

 

הערת המחבר טרם הרשמה לקייטנת

'החקלאי הצעיר'

אם זו לכם פעם ראשונה, בבקשה הימנעו מלעמוד מול דוכן זרעים במשתלה ולשאול את הילדים 'מה בא לכם לגדל'? מדוע? כי סביר להניח שהילדים הנפלאים כנראה יסמנו גזר או עגבנייה כי בתמונה זה נראה מגניב וכתום או אדום אבל הזרעים שלהם כל כך קטנים ולא יצליחו להחזיק אותם בין האצבעות והכי גרוע זה שעד שהם ייראו תוצאות הנשמה תצא להם והם יאבדו עניין, אז שימו לב להנחיות/ירקות הבאות.

גזר תמיד מושך את העין אבל משך גידולו ירחיק המטרה

מתכון ומצרכים

  • 1 אדנית, כד, או עציץ – ממילא כבר יש לכם וממש לא משנה באיזה גודל, גם מעט תערובת שתילה במגירה של קופסת גפרורים תעשה את העבודה.
  • 1 שקית זרעים – עדיפות לזרעים גדולים כדי שלקטנים יהיה קל לאחוז באצבעות הזעירות וכמובן עדיפות לזרעים שמגיבים/נובטים ממש מהר כי לדור העתיד יש 0 סבלנות לחכות 3 שבועות עד שיראו בצבוץ של משהו. כבר מגיע לרשימת הזרעים המגיבים מהר.
  • 1 חופן קומפוסט לערבוב עם אדמת הגן בנקודת השתילה/זריעה.
מדריך אדניות לפעילות עם ילדים
הילד המתוק הזה שמו יהל והוא כוכב ותיק בכל יזמויות הגינון שלי. יהל תודה אתה מקסים.

מדריך אדניות לפעילות עם ילדים

הוראות הכנה

תזכרו שאתם רק ה'פיקוח' אבל כל הפעולות מתבצעות ע"י גוזלנו, אני יודע מה אני אומר יא מתלהבים, חמש דק' אחרי תחילת פעילות ואתם רוצים גם.

  1. מצאו מקום ריק יחסית באחת האדניות, כלומר פחות צמחים, פינה של אדנית גם יעבוד יופי. מי שאל 'מה לעשות אם יש לי עציץ עגול?' 🙂 אני לא מתכוון לענות על זה.
  2. השקו את המקום בו תרצו לזרוע, שיהיה מעט לח אבל לא מוצף וערבבו ידנית אדמת הגן עם הקומפוסט, העיקר שיהיה מעט מאוורר ומדושן.
  3. בעזרת האצבע (של הילדים בלבד, זה רגע שלהם לא שלכם) דחפו אותה לעומק 2-3 ס"מ בערך בשני מקומות שונים כלומר במרחק של 5 ס"מ האחד מהשני. למה? כי אם זרע אחד לא יצליח נרוויח את האחר ואם שניים יצליחו אז חגיגה. ברכות הילדים הוכשרו זה עתה כחקלאים.
  4. פתחו את שקית הזרעים ותנו לגוזלים להוציא (בעצמם, אל תתערבו) את הזרעים ומשם ישר לתוך החור שיצרו באדמת הגן. בקשו מהם לכסות מעט עם הידיים, אין צורך להדק יותר מדי, כיסוי הזרעים יספיק.
  5. כוס מים, פחית, בקבוק לא ממש משנה רק דאגו לכך שהילדים משקים את המקום שנזרע. כמה מים? דאגו כאמור שיהיה רק לח, הצפה תשאירו לגשם, אין סיבה להציף.
  6. יופי, מאד בוגר ומתקדם, כל הכבוד לכולנו. עכשיו גשו מדי יום והסתכלו האם קורה משהו? ואל תתנהלו חסרי סבלנות כמאיץ חלקיקים עם הפרעות קשב וניקוז… זה לוקח כמה ימים עד שרואים משהו מציץ.
  7. סימון – מקל של ארטיק או כל אביזר אחר עליו תוכלו לרשום מה זרעתם ובאיזה תאריך, צרו מקל סימון זה ממש נחמד. בנותיי (היום גדולות כבר) ואני היינו משתמשים בסרגל פלסטיק פשוט ואז גם יכולנו לבדוק את גובה הצימוח, זה ממש מגניב.
  8. טיפ: ניתן לבצע זאת גם בתוך הבית אך כמה ימי לאחר הנביטה יהיה צורך להוציא החוצה לשמש להמשך התפתחות, מינימום 4 שעות שמש ישרה.

זרעים גדולים הנוחים לאחיזה ע"י הילדים


לסתיו – חורף > אפונה

לאביב – קיץ > תירס ומלפפון 


אם בכל זאת בא לכם ללכת על ירקות להם זרעים קטנים אני מציע להצטייד במתקן הבא, זהו ממיין זרעים המאפשר להוציא כל הזרעים מהשקית לתוך המבנה העגול הירוק ובעזרת המכסה השקוף אשר לו 6 פתחים בגדלים שונים תוכלו להתאים את גודל הזרעים לגודל הפתח.

ככה לא יתפזרו הזרעים על הרצפה, מחזה מתסכל יש לומר בעיקר עם הילדים. אני נוהג להשתמש בו בערכות גידול הירקות שפיתחתי. בתום השימוש ניתן בקלות להחזיר את הזרעים הנותרים לשקית עד לזריעה הבאה.

 

לחיצה על התמונה תעביר

אתכם לרכישה והזמנת ממיין הזרעים

בקישור הבא תוכלו למצוא רשימת ירקות נוספים המיועדים לגידול במרפסת.


פרגון ענק

אישי,

כמי שלא מפסיק לייצר יזמויות ירוקות, אחד הדברים שאני אוהב לראות אלו יזמויות המגיעות מאנשים מדהימים. מעבר לעניין הרעיון עצמו או הפטנט, יש משהו מרגש בלראות יזמות ירוקה צומחת (תרתי משמע), וכזו הגדיל לעשות ליאור וקנין, ממציא החביתותים – מי שטרם ראה או שמע, פשוט מפספס. למרות שהמוצר מיועד לטווח גילאים אין סופי, באופן אישי אני רואה בו ערך מוסף עצום בכל מה שקשור לחינוך ילדים ולקירובם לעולם הגינון, גידול הירקות וכיו"ב. וכשכל זה מיועד לשימוש במרפסת? בום! ליאור, תפסת את תשומת לבי. חביתותים – הרבה יותר מתותים – כנסו לקישור ופשוט תתחילו לקטוף.


שתפו עם בעלי אדניות ילדותיים 🙂

אייל

תגובה אחת

  1. אהבתי את רעיון ממיין הזרעים , למרות שבאופן אישי לא מאמינה שהיתה לי הסבלנות למיין בעצמי…פעילות יפה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *