מתכון לגידול עגבניות באדנית

1

מתכון לאדנית עגבניות

ומתכון לסנדבי’ץ פרח

פעילות ובריאות לילדים

זכיתם בשני מתכונים ושני בלוגרים בפוסט אחד. מתכון לאדנית עגבניות המיועד לילדים ולעצלנים חסרי סבלנות (כמוני) שבא להם להרגיש ‘חקלאים’ ומתכון בריאות לקטנטנים יציר כפיה של שרון גולן האלופה, מייסדת הבלוג Finger Food אוכל בריא לקטנטנים, חובבת ומתמחה במזון בריא לקטנטנים ומוכשרת ללא גבול. 

עוד רגע גם לכם יהיה כזה

נתחיל ממתכון לאדנית עגבניות – לאלו מכם העוסקים ב”חקר הגרעין” 🙂 בעצמם או עם ילדיהם, יהיה זה מרגש לגדל עגבניות או ירקות בכלל משלב הזרע.

אישית אני מעדיף שמתן ממשתלת ירוק יטרח על טיפוח השתילים משלב הזרע ואני כהרגלי אבוא לקחת ממנו שתיל בוגר, מאחר ואנו מדברים כאן על ילדים, ואלו סבלנותם קרובה למאיץ חלקיקים, עדיף שתרכשו שתיל עגבניות. זה חי ומורגש מיד, צומח ורץ למלעה כמעט בין לילה, וכמובן הסוף האדום הבוהק הזה שיגניב אותם, ואתכם.. ברור!

 

רכיבי מתכון לאדית עגבניות

חיבה יתרה לצבע האדום, אופטימיות חסרת פשרות ותכניות לגידול ירקות קיץ נוספים במרפסת, רמז לבאות… ועד אז להלן הרכיבים.

1 שתיל עגבניות שרי

1 מיכל שתילה / אדנית/ כד בנפח 15 ליטר לפחות ובעומק מינימלי של 25 ס”מ.

1 שק תערובת שתילה לעציצים.

1 שק הומוס ו 3 פיתות לניגוב (סתם נו…ששרון לא תשמע)

4 ספלי טוף גס.

1 כף שתילה.

1 מזמרה אדומה – כי זה מצטלם טוב.

1 “תנור” בתצורת מרפסת הפונה לכיוונים דרום – מזרח ומערב בלבד. לצערי הצפונים ביניכם יתקשו להגיע להישגים במתכון זה.

2 חופנים של רסק עץ (ממש לא חובה, זו רק המלצת השף).

1 משפך ידני.

כמות השתילים שבתמונה היא רק כדי להרשים אתכם – בסוף נשתמש רק באחד, היתר מיועדים לפוסט אחר.

אופן ההכנה

מסדרים את הרכיבים יפה כפי שאני עשיתי בתמונה למעלה, כי בלי זה המתכון לא יצליח 🙂

מניחים בתחתית העציץ / אדנית / כד שכבת טוף גס למניעת סתימה אפשרית בעתיד של חורי הניקוז של הכד / אדנית ע”י השורשים ושיפור הניקוז.

יוצקים לתוך הכד את תערובת השתילה ומוסיפים לה הומוס ביחס של 5%.

מרטיבים מעט את תערובת השתילה ומערבבים היטב.

שותלים את שתיל העגבניות במרכז הכד.

עגבניה ממעוף הציפור

משקים, או בעצם מציפים טוב טוב ובאופן אחיד את סביבת השתיל, עד יציאת מים מלאה מתחתית הכד ועוצרים.

אם בחרתם לעשות שימוש ב 2 חופני רסק העץ, חפו את תערובת השתילה וסביב השתיל הצעיר בזהירות.

נחים – דאגו להפסקה, בכל זאת נקרעתם על הביצוע המורכב.

השקיה ראשונית  עם משפך, תנו השקיה טובה ושטיפה עד שתראו מים יוצאים מתחתית הכד וכשזה קורה, פשוט תעצרו.

 

לאחר אפיה

חשוב, מקמו את כד העגבניות שלכם במקום מוגן מרוחות. הקפידו על מינימום 1/2 יום שמש ישירה ועדיף בסמוך לקיר או מעקה, כי בהמשך, עם התפתחות שיח העגבניות תצטרכו לבנות / לקנות מתקן הדליה.

מבטיח לעדכן על ההתפתחות

השקית המשך,

שימו לב לתרגול הבא, או בעצם הנחיה. השקו רק לאחר שתערובת השתילה נמצאת ברמת לחות נמוכה. כלומר כמעט יבשה, מלחיץ אתכם? אז מה.

תעקבו אחריי… השקיה טובה ושטיפה עד שהמים נראים יוצאים מתחתית הכד ועצירה. חוזרים להשקות באותה הצורה רק לאחר ש’ייבשתם’ מעט את תערובת השתילה. השקו רק כשצריך ולא כשבא לכם. לא ברור לכם מתי צריך? דחפו אצבע מבעד לשכבת רסק העץ (במידה ועשיתם בה שימוש) והרגישו. רטוב? דלגו יום נוסף, עדיין רטוב? המשיכו לדלג עד שיעלה צורך אמתי להשקות.

למשקים עם טפטפות – מקמו את הטפטפות במרחק 10 ס”מ לפחות מהשתיל.

טיפול המשך – הוספה והצנעת חופן הומוס אחת לחודש, חודש וחצי.

למה רסק עץ? – מראה יפה והפחתת אידוי מים.

4 שבועות אחרי 

מילה טובה – הידע, הנסיון, ההומוס, השתילים והמידע הם פרי ידיו של איש וחבר יקר ואהוב, מתן פאינס – משתלת ירוק אשר במושב בני ציון. ומי שטרם פגש אותו ואת מעשה ידיו, פשוט מפסיד.

רשימת ירקות נוספים המתאימים לגידול במרפסת, תוכלו למצוא במאמר הבא


הבלוג והמתכון של שרון


היי! כיף להכיר 🙂


שמי שרון גולן, מעצבת מותגים, נשואה לדבירי ואמא ל-3 קטנטנים – התאומות דורון ושי לי, וגיא הקטן. 
האהבה שלי לבישול, אוכל בריא, צילום ועיצוב הביאה אותי לפתוח את הבלוג הזה ולרכז בו כל מה שאני יודעת והרבה דברים שאחרים יכולים ללמד על אוכל בריא ביתי וקל להכנה, איך לגרום לקטנטנים לאכול יותר בריא ויותר מגוון, כלים ומשחקים בתחום, מוצרים מגניבים ועוד. אני מזמינה אותך לקרוא ולהכין את המתכונים בעצמך (וכמובן לשתף איך היה בתגובות של הפוסטים).

עוד עליי אפשר לקרוא כאן, בתאבון 🙂

מאוד מעניין אותי לבחון כל הזמן את הנושא של איך לגרום לילדים לאכול יותר פירות וירקות. ניסיתי עד היום המון דרכים, חלק עבדו וחלק לא, ביניהן: לשים את הירקות והפירות (מה שאפשר ולפי העונה) בחוץ על השיש כדי לגרום להם לראות ולגעת יותר, להגיש ארוחות צבעוניות, להכניס את הירקות לתוך תבשילים ואת הפירות לחפש ליצורים קסומים – מה לא…

מה שעדיין לא ניסיתי ועכשיו בזכות אייל הולכת לנסות – זה לגדל איתם במרפסת.

בינתיים, הכנתי לכם מתכון מהיר לסנדוויץ’ פרח, שגם נראה טוב וגם מאפשר לילדים לשחק עם האוכל וליהנות מכמה טעמים שהולכים טוב יחד.


בויוס גבינה

מרכיבים:

  • ½2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • 3 כפות גדושות גבינה לבנה
  • גביע גבינה לבנה בטעם וניל
  • 3 ביצים
  • ½ כפית פלפל שחור טחון דק
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים
  • ממלאים בתבנית שקעים משומנת בספריי עד מחצית מהגובה
  • מוסיפים את התוספות מלמעלה ומערבבים במזלג
  • אופים על 180 מעלות למשך 15-20 דקות

המהפך לפרח:

  1. לאחר שהתקררו, לחצות את הבויוס בחצי
  2. למרוח בפסטו (ביתי או קנוי, מה שיש לכם), אם הילדים לא אוהבים אפשר לשים גבינה לבנה או קוטג’
  3. לשים רבע שיפוד ועליו לנעוץ 2 עגבניות שרי (באותו הגודל) חצויות לאורך
  4. לנעוץ בייבי מוצרלה ולקשט בעלי בזיליקום (אם יש לכם)

בתיאבון לבריאות ובהצלחה עם העגבניות

מוזמנים להגיב
  1. […] באדנית – בהמשך לפוסט, או ל'מתכון' הקודם 'עגבניות באדנית', הנה עוד אחד מאותם ירקות שקל לגדל ושבאמצעותם ניתן לחלץ […]

תגובה

Your email address will not be published.